אורח חיים ותזונה לאביב
"One's diet leads to promotion of strength and complexion only if he knows the wholesomeness according to different seasons dependent on behavior and diet"
שילוב בין המתוק והחריף יביאו את האנרגיה המתרחבת והעולה מעלה בצורה יותר מווסתת, עם חיזוק והזנה של העיכול (תה מנטה עם דבש, ג'ינג'ר טרי, בזיליקום, שומר, רוזמרין, שמיר, עלי דפנה). הטעם המתוק יתקבל מדגנים, קטניות וזרעים שהנבטתם תעצים את ההשפעה המתרחבת והעולה מעלה.
בכל מקרה יש חשיבות רבה לפעילות גופנית נמרצת, לעיתים ניתן להשתמש בטכניקת הקאה לקראת בוא האביב, עיסויים נמרצים עם אבקה וטיפולים נוספים דרך האף. רצוי לוותר על שנת יום.
התזונה בכללי צריכה להיות קלה, כדאי להימנע ממזונות כבדים קרים ומלוחים. הצבע השולט יהיה הצבע הירוק ,טכניקות הבישול יהיו הקפצה, אוחיטשי, אידוי ובישול קצר אבל בטמפרטורה גבוהה.
התזונה תתבסס על עלים ירוקים טריים (רצוי להשתמש בעלים הגדלים בטבע בצורה פראית כמו עלי חובזה, סלק בר, סרפד, חומעה, לוף , כרפס הביצות, גרגר הנחלים ועוד). בנוסף זו העונה שכדאי לאכול נבטים מסוגים שונים.
יש לבלות בחיק הטבע בחברת אנשים אהובים ולעסוק בדברים הנעימים לנו.
ע"פ האיורוודה הקאפה דושה שהצטברה בחורף בעקבות תזונה כבדה, יוצאת מאיזון עם בוא האביב. השמש המפציעה מחממת את האדמה ואת האדם והלחות שהצטברה בחורף נמסה ויוצאת החוצה, האגני (אש העיכול), נחלשת. ניתן לראות תופעות כמו אלרגיות שונות, גרד בעיניים, ליחה, דלקות בגרון, כאבי שרירים, ועוד. בראיה של רפואות מסורתית על מנת למנוע תופעות אלה יש להתאים את אורח החיים והתזונה בהתייחסות לטבעו של האדם לאי הסדירויות מהם הוא סובל ולעונה בה אנו נמצאים. כפי שצוין קודם תנועת האביב היא תנועה מהמרכז החוצה, תנועה של התפשטות והתרחבות. בחירת הטעמים והמזונות יהיו בהתאם למצב האדם ביחס לעונה. אם יש איזון בין התנועה של הטבע לתנועה הפנימית בגופנו בד"כ לא נסבול מאי סדירויות בעונה זו.
במקרים בהם נסבול מתופעות של עודף בתנועה המתרחבת כמו למשל אלרגיות, התעטשויות, נזלת מימית שיוצאת החוצה, כעסים ועוד, נבחר בטעם החמוץ אשר ירסן תופעות אלה (לימון, פרות חמוצים).
במקרים בהם יש חוסר בתנועה הזו , האנרגיה כלואה בגוף, כמו למשל מצבי דכאון, עצב, כבדות, עייפות, ליחה שלא יוצאת החוצה, נבחר להשתמש בטעם החריף כדי להניע ולעודד את התנועה החוצה (חזרת, עלים ירוקים חריפים כמו ראשאד, גרגר הנחלים, בצל ירוק, ג'ינג'ר יבש, ג'ינג'ר יבש קלוי).
בטעם המר נשתמש במקרים המשלבים עודף חום עם לחות וליחה, זהו טעם אשר מנקז דרכי מרה ומוריד למטה (עלים ירוקים הנמצאים בשפע בעונה זו בטבע, צמח הלענה (שיבא), כורכום).
בטעם המתוק נשתמש לויסות התנועה המתרחבת וכדי להזין ולאזן את מערכת העיכול שנוטה להחלש בעונה הזו. הדגש יהיה יותר על דגנים, קטניות, ירקות שורש, צמח הליקוריש.
האביב מביא איתו התחלה חדשה ואנרגיה של התרחבות החוצה. ניתן לראות בטבע את הצמיחה והלבלוב , התנועה כלפי מעלה של הצמחים לאחר התנומה של החורף. הזמן בשנה להתעורר עם הזריחה ולבצע פעילות נמרצת המשקפת את הפעילות האקטיבית המתרחשת בטבע. הצבע השולט בעונה זו הינו הצבע הירוק השייך לצמחים הצעירים המלבלבים ואלו מזינים את הנשמה דרך העיניים וגורמים לנו לרצות לאכול פחות וכך באופן טבעי הגוף מנקה את עצמו לא רק ממשקעי התזונה אלה גם מתשוקות עודפות, אי שביעות רצון, חוסר סבלנות וכעסים. הראיה נעשית ברורה ודברים נראים בצורה חדשה. זהו הזמן להתחבר לטבע האמיתי שלנו ולתת תשומת לב למודעות עצמית וליכולת הביטוי העצמי. זו העונה בה יש להתייחס לכבד ולכיס המרה. הכבד הינו אחד האברים החשובים בניקוי וחידוש הדם. כבד בריא יספק זרימה חלקה ורגועה של אנרגיה לגוף ולמינד ויאפשר להוציא לפועל תוכניות ורעיונות שהצטברו בחורף.